torsdag 28 januari 2010

Attollo deltog på SQLUG´s första medlemsträff 2010

I onsdags (27/1) anordnade SQLUG´s första medlemsträffen 2010. Huvudtalare var Rob Collie, som är Business Intelligence-specialist och en av grundarna till Microsofts nya BI-produkt, PowerPivot. Dagen började med lunch i Microsofts lokaler i Kista. PowerPivot är en av de hetare BI-nyheterna när Office 2010 släpps.

PowerPivot gör det möjligt för användaren att själv i Excel bygga enklare kuber, antingen med data man har excel, data som finns i en OLAP-kub, databas. I senare versioner kommer det även finnas möjlighet att läsa data från Reporting Services rapporter. På följande länkar finns mängder med information, videos, etc.

Annat tänkvärt Microsoft informerade om är att licensmodellerna för SQL server fr.o.m. 2010 kommer göras om. Dels ändrar man om från Express, Standard, Enterprise o.s.v. till Datacenter, Parallell Data Warehose, Enterprise etc. Man passar även på att höja priserna. Mer info om detta lär vi kunna läsa om på Microsofts hemsida.

1 kommentar:

 1. Hej
  Läste jag rätt att ni även har haft Kaj Mickos som föreläsare stämmer det?
  Vad gör ni mer? har även varit inne på Er hemsida och läst på.
  Söker ni fler inom området innovation?
  Jag arbetar i mitt företag Lindholms InnovationsRådgivning där jaghjälper de med idér och håller föredrag om en idés väg till marknaden.
  Désirée Lindholm

  SvaraRadera